perjantai 17. helmikuuta 2017

Sovittelua

Meidän perhe on joutunut sellaiseen ikävään tilanteeseen,että koulussa on eräs nuori ladannut SnapChat-palveluun lapsestamme kuvan;ilman hänen lupaansa ja erittäin herjaavalla kuvatekstillä varustettuna.

Emme nähneet muuta vaihtoehtoa,neuvoteltuamme opettajan sekä rehtorin kanssa, tilanteeseen kuin tehdä asiasta Poliisille rikosilmoitus.
Sitä kautta asia siirtyi  sovitteluviranomaisille,kunnianloukkausnimikkeellä,koska asianomaiset ovat alaikäisiä rikosoikeudellisesti.

Ensiviikolla on tarkoitus kokoontua osapuolien kesken viranomaisten läsnäollessa sovittelemaan tapahtunutta.
En oikein saanut vastausta kysymykseeni siitä,että voimmeko asettaa jotakin vaatimuksia tapahtuneen seuraamuksista ja,jos niin millaisia nämä vaatimukset voivat olla...

Jos kyse olisi aikuisista ihmisistä saattaisi pahimmillaan  tekijälle iskeä vankeusrangaistus tai ainakin tuntuvat sakot,mutta mitenhän mahtanee asia edetä nuorien,seiskaluokkalaisten, ollessa kyseessä.
No,kaipa sekin tässä pian selvinnee.

Itse koen,että emme voi olla reagoimatta tällaiseen;johan siinä alkaisi lapsikin ihmettelemään vanhempiensa tärkeysjärjestystä ja välittämistä,jos antaisi asian vain olla .

Ja toimikoon sitten ainakin esimerkkinä kyseisestä  asiasta tietäville nuorille,että tällaisista jutuista ei pääse kuin koira veräjästä,vaan vastuu on omista teoistaan otettava.

Näin ikävän jutun pariin sopinee kuva tältäviikolta; harmaasta auringonlaskusta.